Ispitan 42-godišnjak

Veličao Srpsku Krajinu i njezinu vojsku na društvenoj mreži te osporavao Vukovar i počinjene zločine

Šarlota Brnčić

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Muškarac se sumnjiči da je na svom profilu jedne društvene mreže, objavljivao fotografije, videa i pjesme u kojima veliča tzv. Republiku Srpsku Krajinu i njezinu vojsku, obilježava »oslobođenje« Vukovara, osporava Vukovar kao hrvatski grad te zločine koji su počinjeni na njegovom područjuOpćinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, povodom zaprimljene kaznene prijave PU vukovarsko-srijemske, ispitalo 42-godišnjaka zbog sumnje u kaznena djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju.


Muškarac se sumnjiči da je od 18. studenog 2019. do 18. studenog 2020., u Borovu, na svom profilu jedne društvene mreže, u cilju izazivanja netrpeljivosti prema pripadnicima hrvatskog naroda te umanjivanja zločina agresije prema pripadnicima hrvatskog naroda u Vukovaru, objavljivao fotografije, videa i pjesme u kojima veliča tzv. Republiku Srpsku Krajinu i njezinu vojsku, obilježava »oslobođenje« Vukovara, osporava Vukovar kao hrvatski grad te zločine koji su počinjeni na njegovom području.


Državno odvjetništvo je, nakon dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora.