Kad piješ, ne vozi

Veći broj nesreća skrivili pijani vozači. Osim pod maliganima, vozili i prebrzo

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

U dvije nesreće teže su ozlijeđene dvije, a lakše jedna osoba.Da je za veliki broj nesreća krivac vožnja pod utjecajem alkohola i više nego li zorno svjedoče podaci o stanju u prometu za prošli vikend objavljeni jutros iz PU krapinsko-zagorske. Sudeći po njima sva upozorenja da “kad piješ, ne vozi” ne dopiru do ušiju vozača i oni uporno i dalje čine prekršaje. Ako se tome “pridruži” i brzina, ishodi nesreća prečesto postaju tragični.


Tako su iz ove policijske uprave izvjestili kako su u prometnim nesrećama do kojih je došlo u Krapinskim Toplicama, Zaboku i Črešnjevcu, vozači bili pod utjecajem alkohola od 1,66., 1,60 i 1,13 promila.


U prometnoj nesreći do koje je došlo u Mokricama zbog neprilagođene brzine jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede i jedna osoba teške tjelesne osobe, dok je vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću upravljao vozilom s 1,59 promila alkohola u organizmu.
Također, i prometnoj nesreći do koje je došlo u Grtovcu zbog neprilagođene brzine, vozač koji je skrivio nesreću upravljao je vozilom s 1,30 promila alkohola u organizmu, a u toj nesreći jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.