Niz prijevara

Varaju umirovljenike, lažno se predstavljaju kao službene osobe i “izbijaju” im iz džepa goleme svote

Šarlota Brnčić

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

U pitanju su iznosi od nekoliko desetaka pa i stotina tisuća kuna.Na Trešnjevci u Ulici Ante Stipančića, nepoznata je počiniteljica stupila u kontakt sa 75-godišnjakinjom i lažno joj se predstavila navodeći da su novčanice koje ima krivotvorene.


Na njezinu kućnu adresu potom je došao nepoznati počinitelj kojemu je predala novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna.


Na Maksimiru, Ulici Bukovac, po prethodnom telefonskom razgovoru i lažno prikazanim činjenicama, nepoznati je počinitelj došao na adresu oštećene 73-godišnjakinje koja mu je u konačnici predala nekoliko desetaka tisuća kuna.
Na Medvešćaku u ulici Marka Stančića nepoznati je muškarac telefonom nazvao 88-godišnjakinju i lažno joj se predstavio kao službena osoba navodeći kako je novac koji oštećena posjeduje krivotvoren.


Nedugo potom na adresu stanovanja oštećene došao je nepoznati muškarac te mu je ona, povjerovavši u priču, predala svoj novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.


I na području Peščenice u ulici Milke Trnine, nakon telefonskog razgovora sa nepoznatom ženskom osobom, koja se predstavila kao službena osoba, nepoznati je počinitelj došao do stana 75-godišnjakinje koja mu je zbog lažno prikazanih činjenica predala nekoliko desetaka tisuća kuna.