PU primorsko-goranska

Uznemiravao građane lažnim objavama o cjepivu; dobio uvjetno 30 dana zatvora

P. N.

Reuters

Reuters

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom 26. siječnja na društvenoj mreži objavljivao i širio lažne i uznemirujuće vijesti o cjepivu protiv bolesti COVID-19, odnosno teškim nuspojavama cjepiva kod određenih osobaPolicijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno zbog izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana, priopćeno je iz PU primorsko-goranske.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom 26. siječnja na društvenoj mreži objavljivao i širio lažne i uznemirujuće vijesti o cjepivu protiv bolesti COVID-19, odnosno teškim nuspojavama cjepiva kod određenih osoba.


Protiv osumnjičenoga je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja navedenog prekršaja te je tijekom jučerašnjeg dana doveden na nadležni općinski sud gdje mu je donijeta presuda kojom je proglašen krivim i uvjetno osuđen na 30 dana zatvora.