Sumnjaju

Uzgajao stabljike nalik na stabljike konoplje, u policiji zaključili da su dovoljno slične da provedu krim istraživanje

Šarlota Brnčić

Foto PU Karlovačka

Foto PU KarlovačkaNad 72-godišnjim umirovljenikom su pod sumnjom u zlouporabu droga policijski službenici Policijske postaje Duga Resa proveli kriminalističko istraživanje.


Naime, 72-godišnjaka se sumnjiči da je u dvorištu i unutrašnjosti kuće na području općine Netretić neovlašteno uzgajao stabljike nalik na stabljike konoplje.


Tijekom krim istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu, policijski službenici jučer su obavili pretragu doma i drugih prostorija na području općine Netretić koje osumnjičenik koristi, a kojom prilikom su pronađena i oduzeta 42 komada stabljika nalik na stabljike konoplje od kojih je dio bio zasađen u plastične boce i tegle, a dio je bio u procesu sušenja.
Uz to pronađeno je i oduzeto 120,3 grama suhe biljne tvari nalik na drogu Cannabis Marihuanu i 26,9 grama sjemenki nalik na sjemenke Cannabis Marihuane, izvjestila je PU karlovačka.


Zbog sumnje da je 72-godišnjak počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.