PU istarska

Uzgajao indijsku konoplju u stanu. Pretragom pronađen laboratorij, osušena marihuana i halucinogene gljive

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto: Sergej DRECHSLER

Ilustracija Foto: Sergej DRECHSLER

Pronađena droga testirat će se u Centru "Ivan Vučetić" u Zagrebu.Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, priopćeno je iz PU istarske.


Temeljem operativnih saznanja da se muškarac bavi proizvodnjom i prodajom droge, policijski službenici su prekjučer u Puli uhitili 36-godišnjaka te su obavili pretragu njegovog doma.


Prilikom pretrage stana pronašli su tzv. laboratorij za indoor uzgoj indijske konoplje, odnosno posađene 22 stabljike indijske konoplje i opremu za njen uzgoj.
Osim toga, u stanu se nalazilo i oko 56 grama osušene marihuane, 12 grama grančica indijske konoplje, 8.2 grama halucinogenih gljiva, novac koji potječe od preprodaje droge i drugi predmeti koje su policijski službenici privremeno oduzeli.


Pronađena droga dostavit će se na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.


Zbog sumnje da je proizvodio drogu radi daljnje prodaje, 36-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.