Dolijao prevarant

Uzeo predujam za kupovinu automobila znajući da ih neće isporučiti. Kupcima “izbio” iz džepa 142 tisuće kuna

Šarlota Brnčić

Foto Dubravka Petric/PIXSELL

Foto Dubravka Petric/PIXSELL

Osumnjičeni je 60-godišnjaka nastavio držati u zabludi te pod izlikom predujma od istoga preuzeo novčani iznos od 90.000 kuna obećavajući mu da će vozilo isporučiti kroz 15 dana iako je znao da neće, dok preuzeti novčani iznos nikada nije vratioDjelatnici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u dvije prijevare.


Sumnja se da je početkom travnja 60-godišnjaka doveo u zabludu da će mu prodati automobil marke Mazda MX5 za cijenu od 23.800 eura.


Po ostvarenom dogovoru, osumnjičeni je 60-godišnjaka nastavio držati u zabludi te pod izlikom predujma od istoga preuzeo novčani iznos od 90.000 kuna obećavajući mu da će vozilo isporučiti kroz 15 dana iako je znao da neće, dok preuzeti novčani iznos nikada nije vratio.
Nadalje, tu nije bio kraj prijevarama 38-godišnjaka te se također sumnja da je početkom svibnja s istom namjerom 35-godišnjaka također doveo u zabludu da će mu prodati automobil marke Škoda Superb za iznos od 12.000 eura, a pod izlikom predujma i uvoza vozila od žrtve u dva navrata preuzeo ukupno 52.000 kuna, dok vozilo nikada nije isporučio niti je vratio preuzeti novac.


Ukupna materijalna šteta iznosi 142.000 kuna.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.