Tamna strana velike noći

UŽAS U ADAMIĆEVOJ Muškarac preminuo nakon što je pretučen iza 1 ujutro, policija uhvatila napadača

P. N.

Ilustracija arhiva NL

Ilustracija arhiva NL

Policijski službenici sustigli su muškarca koji je bježao i priveli ga u službene prostorije policije te je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti i relevantne činjenice ovog događaja. Zasad nije poznato više detaljaJedna osoba preminula je od posljedica ozljeda zadobivenih u fizičkom napadu u Adamićevoj ulici u Rijeci. 


Do incidenta je došlo noćas oko 1,35 sati u Adamićevoj ulici u Rijeci. Policija je prvo zaprimila dojavu građana o narušavanju javnog reda i mira, a po dojavi na mjesto događaja ubrzo je stigla policijska patrola koja je bila u blizini. Tamo su uočili mušku osobu koja se trčeći udaljavala, a nekoliko metara dalje ozlijeđenog nepoznatog muškarca. Odmah su priskočili i djelatnici hitne medicinske pomoći i prevezli ozlijeđenog na hitni medicinski trakt bolnice na Sušaku. No tamo je ubrzo preminuo.


Policijski službenici sustigli su muškarca koji je bježao i priveli ga u službene prostorije policije te je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti i relevantne činjenice ovog događaja. Zasad nije poznato više detalja, kao niti je li nesretni muškarac pretučen ili je usmrćen nečim.

Prema informaciji Policijske uprave primorsko – goranske i organizatora EPK na programu otvorenja Europske prijestolnice kulture bilo je okupljeno oko 20.000 građana i posjetitelja Rijeke. Sama manifestacija otvaranja protekla je bez incidenata i u dobrom sigurnosnom ozračju. 


Inače u sklopu manifestacije otvaranja EPK policija je u dva navrata zatekla dvije osobe koje su prekršile zabranu letenja bespilotnih letjelica – dronova, uspostavljenu za područje Rijeke 1. veljače od 12 do 24 sata. Unatoč zabrani, 31-godišnji hrvatski državljanin oko 12.55 sati te 36-godišnji državljanin Srbije oko 20.50 sati nedozvoljeno su upravljali bespilotnim letjelicama. Navedene letjelice su im privremeno oduzete, a o ovim događajima policija će obavijestiti nadležnu agenciju za civilno zrakoplovstvo radi daljnjeg postupanja iz njihove nadležnosti.


Nešto poslije ponoći, 2. veljače 68-godišnji hrvatski državljanin, posjetitelj plesnog programa održanog u prostoru riječke ribarnice, popeo se na pozornicu visine oko 1,5 metara te potom pao uslijed čega je ozlijeđen i prevezen u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći.