Nedavno izašao iz zatvora

UŽAS NA SAVICI Ubio brata u istom stanu gdje je prije šest godina zaklao majku: ‘Kako moguće da je bio na slobodi?’

P. N.

Foto Željko Lukunić PIXSELL

Foto Željko Lukunić PIXSELL

Susjedi tragično skončane obitelji šokirani su tragedijom, ali ne toliko tragičnim epilogom, koliko činjenicom da je M. G. bio na slobodi“Kako je moguće da je ubojica nakon svega bio na slobodi” – glavno je pitanje koje ostaje visjeti u zraku nakon jučeranjeg zločina koji je potresao zagrebačko naselje Savica.


Tamo je 42-godišnji M. G. s više uboda nožem smaknuo brata s kojim je živio u istom domaćinstvu, a potom presudio i sebi skokom s prozora. Prije samo malo više od šest i pol godina, M. G. je na isti način oduzeo život i vlastitoj majci. Nesretnoj 63-godišnjakinji je nakon svađe prišao s leđa i zadao joj više uboda nožem. Poslije toga je popio normabele i zarezao si obje nadlaktice nožem, no preživio je.


Na sudu je, kako je tada pisao portal 24 sata, priznao zločin i s tužiteljstvom se nagodio na kaznu od šest godina zatvora. Utvrđeno je i da je tada bio smanjeno ubrojiv, pa mu je izrečena mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja. Nakon izlaska iz zatvora vratio se u stan živjeti s bratom u kojem je prethodno već ubio majku. Brat mu je dodijeljen za skrbnika,
Susjedi tragično skončane obitelji šokirani su tragedijom, ali ne toliko tragičnim epilogom, koliko činjenicom da je M. G. bio na slobodi.


“Susjeda koja stanuje ispod te obitelji nije vidjela pad već je čula buku i tupi udarac. Pogledala je kroz prozor i odmah nazvala policiju. Mislili smo da se slučajno poskliznuo i pao dok je nešto radio. Kad je policija ušla u stan, otkrilo se da je skočio kroz prozor nakon što je brata, koji inače živi u Novom Zagrebu, i koji mu je postao skrbnik, ubadao nožem dok nije izdahnuo. Ni buku ni svađu nismo čuli”, rekla je za Jutarnji list susjeda.


Jutarnji piše kako je nakon ubojstva majke M. G. bratu ostavio oproštajno pismo. “Dragi brate. Ukoliko čitaš ovo, onda znaš da se desilo ono najgore. Ubio sam mamu, a onda i sebe, makar nisam želio da do ovoga dođe”. Nije poznato je li i sada ostavio poruku.