Završen očevid

Užas na cesti: Muškarac je stradao u zapaljenom citroenu, a nesreću je izazvao vozač koji je ušao u suprotnu traku

Šarlota Brnčić

ilustracija: arhiva NL

ilustracija: arhiva NL

Gospićko Općinsko državno odvjetništvo je naložilo obdukciju stradalnika, a policija radi na utvrđivanju identiteta poginulog muškarca, kao i na razjašnjavanju svih okolnosti koje su dovele do tragedije.Djelatnici PU zadarske, Postaje granične policije Gračac u suradnji sa zamjenicom Općinskog državnog odvjetnika u Gospiću dovršili su očevid stravične prometne nesreće što se u 11.40 sati dogodila kod Klapavice na području Općine Gračac.


Dosadašnja saznanja ukazuju na to da se nesreća dogodila kada je 25-godišnjak upravljao VW Passatom, bosanskohercegovačkih oznaka, iz smjera Gračaca u smjeru Udbine. Iz, za sada, neutvrđenog razloga prešao je na suprotnu prometnu traku kojom se u tom trenutku kretao Citroen, zagrebačkih registarskih oznaka.


Uslijed sudara Citroen se zapalio i u njemu je stradao muškarac, dok je putnica iz istog vozila ozlijeđena, te je kolima hitne pomoći prevezena u Opću bolnicu Zadar.
Vozilom Hitne pomoći su u Opću bolnicu Gospić prebačeni 25-godišnji vozač i 24-godišnja putnica iz VW Passata.


Tijekom očevida je promet tim dijelom ceste od 12.30 do 16.45 sati bio povremeno u prekidu te se odvijao obilaznim pravcima.


Gospićko Općinsko državno odvjetništvo je naložilo obdukciju stradalnika, a policija radi na utvrđivanju identiteta poginulog muškarca, kao i na razjašnjavanju svih okolnosti koje su dovele do tragedije.