Krivotvorila

Uz pomoć pisača u boji izradila najmanje 87 jednokratnih liječničkih privatnih recepata i podizala lijekove

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Ljekarnici su joj, ništa ne sumnjajući, izdali najmanje 19 kutija jednog lijeka, 20 kutija drugog lijeka i 113 kutija trećeg lijeka.Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podiglo je optužnicu protiv okrivljene 45-godišnjakinje zbog krivotvorenja isprave.


Tereti ju se da je od 1. siječnja 2020. do 19. listopada 2021. u jednom naselju na području Virovitičko-podravske županije, s ciljem da neistinite liječničke recepte za tri lijeka iskoristi kao originalne, iskoristila kao predložak izvorne privatne recepte i uporabom tintnog pisača u boji i uređaja koji koristi suhi toner, izradila najmanje 87 jednokratnih liječničkih privatnih recepata koji su sadržavali osobne podatke okrivljenice i njezine majke, zajedno s otiskom pečata specijalističke ordinacije obiteljske medicine, faksimilom i potpisom liječnika te mjestom izdavanja i nadnevkom.


Tereti ju se da je navedene recepte, u najmanje 95 navrata, upotrijebila kao prave u ljekarnama u Virovitici, Suhopolju, Slatini, Gradini i Pitomači na temelju čega su joj ljekarnici, ništa ne sumnjajući, izdali najmanje 19 kutija jednog lijeka, 20 kutija drugog lijeka i 113 kutija trećeg lijeka.