Kaznena prijava

Uz pomoć lažne dokumentacije prodao zemljište i zaradio 700 tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Na temelju krivotvorene dokumentacije je 51-godišnjak, iako svjestan da nije pravni vlasnik nekretnine, u rujnu 2018. godine zemljište na temelju kupoprodajnog ugovora prodao 38-godišnjakinji i 55-godišnjoj državljanki SlovenijeDjelatnici Odjela organiziranog kriminaliteta PU zadarske dovršili su krim istraživanje nad 51-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela i to krivotvorenje isprava, prijevara, te ovjeravanje neistinitog sadržaja.


Osumnjičen je da je na temelju krivotvorene dokumentacije sačinio krivotvoreni darovni ugovor o darovanju sa 69-godišnjim vlasnikom zemljišta u Zadru, kojeg je u siječnju 1997. godine ovjerio kod javnog bilježnika.


Nadalje, na temelju krivotvorene dokumentacije je potom, iako svjestan da nije pravni vlasnik nekretnine, u rujnu 2018. godine zemljište na temelju kupoprodajnog ugovora prodao 38-godišnjakinji i 55-godišnjoj državljanki Slovenije, čime je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od 700.000 kuna.
Nakon provedenog istraživanja, 51-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.