Nesreća

Utopili se migranti? U Mrežnici blizu Karlovca pronađeni leševi dvojice nepoznatih muškaraca

P. N.

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL (ilustracija: fotografija nije snimljena na mjestu događaja o kojem se govori u tekstu)

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL (ilustracija: fotografija nije snimljena na mjestu događaja o kojem se govori u tekstu)

Neslužbene informacije govore kako se radi o migrantima, koji pri pokušaju da se dokopaju Slovenije, često prelaze rijeke na karlovačkom područjuPolicijska uprava karlovačka objavila je kako su u rijeci Mrežnici na području općine Barilović nedaleko od Karlovca pronađeni leševi dvojice muškaraca.


“Jučer su u rijeci Mrežnici na području općine Barilović pronađena dva leša nepoznatih muških osoba. U cilju utvrđivanja okolnosti stradavanja i identiteta policija provodi kriminalističko istraživanje”, javljaju.


Neslužbene informacije govore kako se radi o migrantima, koji pri pokušaju da se dokopaju Slovenije, često prelaze rijeke na karlovačkom području.
Dosad je, nažalost, već zabilježeno više slučajeva utapanja – lani u veljači utopio se na istom području jedan migrant, dok je drugi nestao. Migranti su, kako je tada izjavio načelnik Barilovića Dražen Peraković, u više navrata koristili most u središtu mjesta, te vojni most u obližnjem Koranskom selu, a ruta je bio i novoizgrađeni most u naselju Veljun.  Kao najopasnija točka pokazao se veliki slap u selu Mrežnica.


Slučajevi utapanja zabilježeni su u zadnjih godinu dana i u rijeci Dobri, kao i Kupi koja kao prirodna granica dijeli Hrvatsku od Slovenije.