Vikend u PGŽ-u

Zaustavili ga na Cresu i izmjerili mu 2,23 promila. Policijski presretač kod Vrata Jadrana zaustavio najbržeg vozača

Šarlota Brnčić

Dogodilo se i 27 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a tri su lakše ozlijeđene.Prometna policija je i ovog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama Primorsko-goranske županije te su pritom zabilježena 244 prometna prekršaja.


Najveći je broj prekoračenja brzine – ukupno 95, zatim vožnje pod utjecajem alkohola – 34 prekršaja, a evidentirano je i 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 10 prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, pet upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 73 različita prometna prekršaja.


Najveća brzina od 131 km/h izmjerena je u subotu nešto prije 23 sata kada je na autocesti, kod Vrata Jadrana, posada policijskog presretača zaustavila 22-godišnjeg vozača Honde, riječkih registracijskih oznaka. Krećući se u smjeru Opatije prekoračio je brzinu, iako je na toj dionici ograničenje brzine 90 km/h. Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 2.000 kuna.
Najveća koncentracija alkohola od 2,23 promila izmjerena je 42-godišnjem vozaču Mercedesa, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila, također u subotu, oko 15.40 sati na području Cresa, a radi vožnje pod utjecajem alkohola izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom “B2 kategorije na rok od tri mjeseca.


I svi ostali počinitelji prekršaja u prometu sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Inače, tijekom vikenda se dogodilo 27 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a tri su osobe lakše ozlijeđene.