Imao i automatsku pušku

Uspješnom policijskom akcijom spriječena daljnja proizvodnja i promet drogama. Uhvaćena dvojica

Šarlota Brnčić

Foto PU sisačko-moslavačka

Foto PU sisačko-moslavačka

Izuzeto ukupno 98 biljaka indijske konoplje visina od 132 do 345 cm.Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Policijskim službenicima Policijske postaje Glina dovršili opsežno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 25 i 28 godina sa zagrebačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Neovlaštena proizvodnja i prometa drogama” i “Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.


Sumnja se da su tijekom travnja na neobrađenoj zemljišnoj parceli, na području Gline, zasadili biljke indijske konoplje s namjerom proizvodnje marihuane, koje su potom djelomično obirali i odnosili s nasada zbog osobne konzumacije i prodaje.


Policijski službenici su svoju sumnju potvrdili u subotu, 17. rujna, kada su u kontroli prometa u Glini, zaustavili automobil zagrebačkih registracija u kojem se kao putnik nalazio osumnjičeni 25-godišnjak, koji je neovlašteno posjedovao biljku indijske konoplje visine 110 cm.
Jučer, na mjestu događaja obavljen je očevid u sklopu kojeg je izuzeto ukupno 98 biljaka indijske konoplje visina od 132 do 345 cm te automatska puška sa spremnikom i 27 komada streljiva, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je automatsku pušku nedozvoljeno posjedovao 25-godišnjak.


Istoga dana temeljem naloga suda, obavljena je pretraga osobnog vozila, kojim se koristi 25-godišnjak te je pronađeno i oduzeto 24 grama marihuane.


Nakon dovršenog istraživanja, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.