Katica Rođak svjedoči

Ušao je u sobu i suprugi rekao: Ja sam ubio djecu! Supruga kaže: Da ih je barem bacio na travu

P. N.

foto: facebook / Josip Rođak

foto: facebook / Josip Rođak

- Što mu je jučer puklo, ja ne znam. Nismo se ni svađali niti ništa - rekla je. Centar za socijalnu skrb dolazio je zbog moje najstarije kćeri. Bilo je malo problema, tvrdi majka ozlijeđene djece.“Ja sam ubio djecu.” Ovu rečenicu izgovorio je Josip Rođak, čovjek koji je četvero svoje djece bacio s prvog karta na beton, kad se vratio u sobu i obrati supruzi. Tako tvrdi njegova supruga Katica, a objavljuje portal 24 sata.


– Nisam ni slutila što će se dogoditi. On je mene ujutro u 5.56 sati pitao je li spavam. Ja sam se okrenula i valjda sam zaspala. Mislila sam da se on dignuo jer svako jutro ode u dućan po kruh. Onda sam čula krik. Mislila sam da je mala pustila na mobitel neki video. Kad je on došao u sobu vidjela sam da je uhvatio za ruku A. – djevojčicu koja je najteže ozlijeđena – i nosio je. Mislila sam da je nosi u dnevni boravak. On se vratio unutra i mrtvo hladno mi rekao: ‘Ja sam ubio djecu’, tvrdi supruga Josipa Rođaka, kojeg organi gonjenja terete za četverostruki pokušaj teškoga ubojstva.


Kad je, nakon bezumnog čina, krenuo na vrata, supruga je svom mužu rekla: ‘Monstrume, kuda sada bježiš?!’.
– On je nakon toga otišao na policiju i prijavio se. Ne mogu mu to oprostiti, tvrdi Katica, supruga Josipa Rođaka.


Ona tvrdi da njezin suprug ranije nije zčlostavljao djecu. Kaže da je bio “ok”.


– Što mu je jučer puklo, ja ne znam. Nismo se ni svađali niti ništa – rekla je. Centar za socijalnu skrb dolazio je zbog moje najstarije kćeri. Bilo je malo problema, tvrdi majka ozlijeđene djece.Također, istaknula je da njezinom muži više nema pristupa djeci.


– Mene mala pita: mama, je l’ će tata doći živjet s nama? Ja sam rekla ne. Jer boje ga se, doživjeli su traumu. Na beton ih je bacio! Ajde da je bila trava barem, možda ne bi bile tolike ozljede, ali beton… Uzet ću odvjetnika, on više nikad neće imati pristupa djeci, istaknula je.


Ustvrdila je, takođr, da djeca nisu bila zanemarivana, a susjede koji su to tvrdili, rekla je, tužit će redovnom sudu.


– Tužit ću sve one koji su lagali i srali! Da su djeca zanemarena, to sam sve čula, da sam neodgovorna majka i da se svašta o meni priča. Zna i gospodin Bernardo da ih kupamo i da su uvijek u čistome, neka oni pometu pred svojim pragom pa neka o drugima pričaju. I ravnateljica škole neka pričepi jezičinu, nešto je rekla da je mala zanemarena, ustvrdila je majka ozlijeđene djece.