Odbijao suradnju

Uočili Opel koji je krivudao po cesti. Vozio pod zabranom, odbio test na alkohol i bježao policiji

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto PU istarska

Ilustracija Foto PU istarska

Policijski službenici su uhitili muškarca i smjestili ga u posebne prostorijePolicijski službenici Policijske postaje Umag s Ispostavom Buje su oko 2.15 sati na kolniku Ulice Joakima Rakovca u Umagu uočili Opel pulskih registracijskih oznaka koji je krivudao po kolniku.


Nakon što su vozaču dali svjetlosne i zvučne signale, isti se nastavio kretati Ulicom E. Pascalia, Trgovačkom ulicom, da bi ga u konačnici zaustavili u Ulici D. Alighierija.


Muškarac je policijskim službenicima odbio dati na uvid osobne dokumente, te je odbio ispitivanje na prisutnost alkohola u organizmu.
Vozač je također tijekom policijskog postupanja iskazao namjeru da se udalji sa mjesta kontrole.


Odbijajući postupiti po naredbama policijskih službenika, već je vozilo pokušao staviti u pogon, nakon čega su policijski službenici nad njime primijenili sredstva prisile i uhitili vozača.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su mu izdali naredbu o određivanju mjere opreza, a utvrđeno je i kako 41-godišnji vozač ima izrečenu važeću zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, te se protiv njega pokreće prekršajni postupak poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.