Kriminalna trojka

Umirovljenike nazivali telefonom, lažno se predstavljali kao policajci pa im za pravi novac dali lažne eure

Šarlota Brnčić

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Prijevara bi bila izvedena tako da bi osumnjičena došla na adresu stanovanja oštećenih, lažno im se predstavila kao policijska službenica, pokrijepila tu prijevaru pokazivanjem značke nalik na policijsku uz traženje od oštećenih da im predaju sav novac koji posjeduju u stanuRazotkrivena je kriminalna trojka koja se lažno predstavljala kao policija i pomoću značke nalik na policijsku varala umirovljenike i uzimala im novac.


Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 28 i 29 godina te ženskom osobom starosti 18 godina zbog sumnje u kaznena djela prijevare.


Provedenim istraživanjem sumnja se da su kaznena djela počinjena 13. prosinca na području Črnomerca i 17. prosinca na području Vrbovečke Dubrave, na štetu osoba starije životne dobi.
To su činili na način da su u prvom koraku uspostavljali telefonski kontakt s oštećenim osobama te im se lažno predstavili kao policijski službenici koji provode kriminalističko istraživanje zbog navodno krivotvorenih novčanica, a koje oštećene osobe imaju kod sebe.


U drugom koraku, na traženje od oštećenih da im diktiraju serijske brojeve s novčanica koje posjeduju uvjeravali bi na prijevaran način da se radi o krivotvorenim novčanicama. Oštećene bi tako doveli u zabludu te si osigurali njihovo povjerenje.


Prijevara bi bila izvedena tako da bi osumnjičena došla na adresu stanovanja oštećenih, lažno im se predstavila kao policijska službenica, pokrijepila tu prijevaru pokazivanjem značke nalik na policijsku uz traženje od oštećenih da im predaju sav novac koji posjeduju u stanu.


U zauzvrat je osumnjičena za oduzeti novac davala eure koji su bili lažni, odnosno radilo se o lažnim novčanicama.


Nakon provedenog istraživanja trojac je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.