Još jedan uzgajivač

Na katu kuće u dvije posebno prerađene prostorije uzgajao marihuanu – pronašli mu ukupno 134 stabljika

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Također i 1494,0 grama marihuane pakirano u šest različitih paketa, 518,0 grama lišća i granja marihuane.Djelatnici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.


Naime, sumnja se da je s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, na katu kuće na području Velike Gorice, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilacije i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja.


U tim je prostorijama sadio marihuanu, koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.
Pretragom obiteljske kuće vlasništvo osumnjičenog pronađene su dvije posebno prerađene prostorije u kojima su s uređajima za osvjetljavanje, filtriranje i protok zraka stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja u kojima je pronađeno zasađeno ukupno 134 komada stabljika marihuane visine do 155 cm, zatim 1494,0 grama marihuane pakirano u šest različitih paketa, 518,0 grama lišća i granja marihuane, jedna ručno motana cigareta ispunjena smjesom duhana i marihuane te dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.