Lažni službenjaci

Umirovljenica povjerovala u lažnu priču i prevarantu dala nekoliko stotina tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Zagrebačka policija traga i za akterima razbojništva i razbojničke krađeU Dubravi u Čulinečkoj ulici, nepoznati se počinitelj 74-godišnjakinji lažno predstavio kao službena osoba te ju zatražio da mu preda novac. Nažalost, unatoč stalnim upozorenjima, umirovljenica je povjerovala u njegovu lažnu priču te mu na dogovorenom mjestu zaista i predala novac. Da stvar bude gora, prevarantu je dala nekoliko stotina tisuća kuna.


Drugi slučaj se zbio u Centru u Medvedgradskoj ulici, gdje se neznanac također lažno predstavio kao službena osoba kako bi ga 81-godišnjakinja pustila u stan. Po ulasku u stan, iskoristio je njenu nepažnju te otuđio novac. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.


Zagrebačka policija traga i za razbojnicima koji su sinoć, oko 19.30 sati na Medveščaku u Ulici kneza Mislava, na tramvajskom stajalištu, uporabom tjelesne snage počinila razbojništvo nad maloljetnikom. Uzeli su mu jaknu, mobitel i drugo. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.
Istražuje se i sinoćnji slučaj razbojničke krađe. Kako navode iz policije, oko 18.35 sati u Dubravi, Slavonska avenija, na parkirališnom prostoru trgovačkog centra, nakon što su otuđili više artikala u jednoj od trgovina, troje nepoznatih počinitelja došlo je do parkiranog vozila gdje im je tada prišao zaštitar. Pri tome su ga fizički napali, odgurnuli te se dali u bijeg.