Incident

Umirovljenica na cesti vikala na troje sugrađana pa poticala svog psa da ih napadne i ugrize

Šarlota Brnčić

Ilustracija Damir Škomrlj

Ilustracija Damir Škomrlj

U više navrata se oglušila na upozorenja policijskih službenika da prekine s huškanjem.Opasan incident o kojem je izvijestila PU vukovarsko-srijemska zbio se u subotu, u 21.30 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Vukovaru, a gdje je 72-godišnjakinja sa svojim psom prišla 41-godišnjaku, 36 i 35-godišnjakinji te vikala na njih i svog psa poticala da ih napadne i ugrize.


S obzirom na to da se u više navrata oglušila na upozorenja policijskih službenika da prekine s narušavanjem javnog reda i mira te je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 72-godišnjakinja je nakon obavljenog liječničkog pregleda uhićena te smještena u posebne prostorije policije.


Alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu 72-godišnjakinje, dok pregledom dežurnog liječnika Hitne medicinske pomoći u Vukovaru nisu utvrđene zapreke za uhićenje i smještanje u posebnu prostoriju.
Zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (tuča, svađa, vika i drugo) protiv 72-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog, dok joj je zbog prekršaja iz članka 30. istog Zakona (neoprezno držanje životinja koje mogu povrijediti ili ugroziti građane) uručen obavezni prekršajni nalog.


U događaju, srećom, nitko nije ozlijeđen.