Nedozvoljeno oružje

Ukrasne tanjure i pisaću mašinu dao za vojnu pušku i pištolj, priveden je

Šarlota Brnčić

Foto PU Primorsko-goranska

Foto PU Primorsko-goranska

23-godišnjak je poluautomatsku pušku dao 20-godišnjaku, koji ju je potom prodao 64-godišnjakuDjelatnici Policijske postaje Vrbovsko i Službe organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske u suradnji s djelatnicima PU karlovačke i Policijske postaje Ogulin proveli su krim istraživanje 23, 60, 64 i 20 godišnjakom zbog sumnje na počinjenje devet kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te kaznenih djela teške krađe i prikrivanje.


Prilikom pojačanog postupanja policije, 19. listopada su djelatnici Policijske postaje Vrbovsko zaustavili automobil, riječkih registracijskih oznaka te kod 23-godišnjeg putnika pronašli pištolj marke Crvena zastava, prepravljeni plinski pištolj s pripadajućim spremnikom i pedesetak komada streljiva.


Priveden je na kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno da je tijekom 2018. godine te u lipnju ove godine neovlašteno, u zamjenu za druge predmete (sat, ukrasne tanjure, pisaću mašinu) od 60-godišnjaka s područja Karlovačke županije, nabavio vojnu poluautomatsku pušku i pištolj.

Također, i kako je 23-godišnjak poluautomatsku pušku dao 20-godišnjaku, koji ju je potom prodao 64-godišnjaku. Poluautomatska puška je oduzeta, a u sklopu krim istraživanja na širem području Vrbovskog i Ogulina obavljene su pretrage doma i drugih prostorija osumnjičenih hrvatskih državljana, starosti 23 i 60 godina.


Pretragama je pronađena i oduzeta još jedna vojna poluautomatska puška s tri spremnika, više komada vojnog tromblonskog streljiva, veća količina raznih cijevi, spremnika i drugih dijelova vojnog oružja.


Nadalje, 20-godišnjak se sumnjiči i za počinjene teške krađe budući da je utvrđeno kako je 12. listopada iz kapelice na području Severina na Kupi otuđio brončano zvono te ga potom prodao 60-godišnjaku.


Zbog sumnje da je kupio spomenuto zvono iako je znao da je pribavljeno kaznenim djelom 60-godišnjak je prijavljen i za kazneno djelo prikrivanja.


Uz to, po završetku kriminalističkog istraživanja 60-godišnjak je kazneno prijavljen za četiri, 23- godišnjak za tri, a preostala dvojica osumnjičenih za po jedno kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.