PU PG

Ukrao traktor na Krku, s njim “napao” policajce pa pobjegao u šumu. Pronašli ga u Vukovaru

Vladimir Mrvoš

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Osumnjičeni 23-godišnjak je pronađen po potrazi 6. srpnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske i priveden na kriminalističko istraživanjeKRK – Policijski službenici Policijske postaje Krk u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje tri kaznena djela.


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 23. lipnja na području Dobrinja otuđio traktor u vlasništvu 67-godišnjeg hrvatskog državljanina. Osumnjičenoga je ubrzo po dojavi građana zatekla auto-ophodnja krčke policije, međutim nije postupio po zvučnim i svjetlosnim znakovima policije za zaustavljanje već je traktorom krenuo prema policijskom službeniku te nastavljajući bježati udario i oštetio policijsko vozilo.


Nakon toga se traktorom udaljio na nepristupačno šumsko područje, gdje je traktor i pronađen.
Osumnjičeni 23-godišnjak je pronađen po potrazi 6. srpnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske i priveden na kriminalističko istraživanje.


Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen za prisilu prema službenoj osobi, oštećenje tuđe stvari – policijskog vozila na kojem je nastala šteta u iznosu desetak tisuća kuna i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari (traktora) te je predan pritvorskom nadzorniku.