Krađa, prijetnja i prisila

Ukrao BMW u Istri, pao na graničnom prijelazu u Dalmaciji; ozlijedio dva policajca i sebe

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Policijski službenici upozorili su ga na ponašanje, no 31-godišnjak ih je počeo vrijeđati i prijetiti im te ih je pokušao fizički napastiPulska je policija provela krim istraživanje i utvrdila sumnju da je 31-godišnjak počinio kaznena djela krađa, prijetnja i prisila prema službenoj osobi.


Nakon što je 37-godišnjak prijavio da mu je 28. listopada u poslijepodnevnim satima, iz dvorišta u naselju Loborika, 31-godišnjak otuđio automobil BMW, pulske registarske oznake i oštetio ga time za više desetaka tisuća kuna, policijski službenici raspisali su potragu za počiniteljem.


Osumnjičenog su zatekli 30. listopada na graničnom prijelazu na području PU splitsko-dalmatinske te su ga prepratili na područje Pule, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog krađe vozila.
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba te se tamo počeo protupravno ponašati tako da je udarao po vratima te je odjećom prekrio nadzornu kameru. Policijski službenici upozorili su ga na ponašanje, no 31-godišnjak ih je počeo vrijeđati i prijetiti im te ih je pokušao fizički napasti. Uporabili su sredstva prisile, pri čemu su dvojica policajaca lakše ozlijeđena, a lakše je ozlijeđen i 31-godišnjak.
Osumnjičeni je u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.