PU PG

Ukrali parfeme vrijedne 120 tisuća kuna u trgovinama u Rijeci, Opatiji, Crikvenici i na Krku

Šarlota Brnčić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Nastala materijalna šteta cijeni se na gotovo 120.000 tisuća kuna kojom je oštećena tvrtka sa sjedištem u ZagrebuDjelatnici Policijske postaje Opatija u suradnji sa djelatnicima Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 18 i 20 godina, zbog sumnje u više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.


Riječ je o osobama koje su u protekla dva mjeseca na području Opatije, ali i Crikvenice, Krka i Rijeke, počinile 17 krađa parfema. Krim istraživanjem je utvrđeno kako su u tom razdoblju istovrsne četiri krađe počinili i na području Istarske županije.


Nastala materijalna šteta cijeni se na gotovo 120.000 tisuća kuna kojom je oštećena tvrtka sa sjedištem u Zagrebu.Tijekom istraživanja manja količina otuđenih parfema je pronađena i bit će vraćeni u trgovine.
Također je otkriveno kako je 18-godišnjak 23. prosinca prošle godine počinio i tešku krađu na drzak način na području Zameta. Tu je, iz kioska, od djelatnice otuđio sedam tisuća kuna.


Obojica osumnjičenika su kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 18-godišnjak i za kazneno djelo teške krađe, pa je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.