Nesvakidašnja krađa

Ukrali 73 svinje s farme u okolici Zagreba

Šarlota Brnčić

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Ključem ulaznih vrata farme koji je 33-godišnjak kao zaposlenik imao kod sebe otključavali su ulazna vrata te su, u više navrata, u kombi vozilo utovarili ukupno 73 svinje. Njih su potom prodali, a materijalna šteta pričinjena nedjelom iznosi oko 100.000 kunaNesvakidašnju krađu rješavala je zagrebačka policija, a u pitanju je nestanak čak 73 svinje zahvaljujući čemu su se kradljivci okoristili za pozamašan novčani iznos.


Za nedjelo se sumnjiče 33 i 26-godišnjak, a koji su između 1. siječnja i 13. veljače, iznajmljenim kombi vozilom, u više navrata pohodili svinjogojsku farmu u vlasništvu trgovačkog društva čiji je zaposlenik bio 33-godišnjak.


Ključem ulaznih vrata farme koji je 33-godišnjak kao zaposlenik imao kod sebe otključavali su ulazna vrata te su, u više navrata, u kombi vozilo utovarili ukupno 73 svinje. Njih su potom prodali, a materijalna šteta pričinjena nedjelom iznosi oko 100.000 kuna.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici dostavili posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.