PU ličko-senjska

Ukradeno pola kilometra kabela kod Senja

Marin Smolčić

Ilustracija / Foto V. Karuza

Ilustracija / Foto V. Karuza

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.SENJ Sudeći po izvješćima Policoiske uprave ličko-senjske lopovi su se zadnjih dana malo primirili ili ćemo tek naknadno doznati o njihovim aktivnostima počinjenoj po ovoj hladnoći. Zato je ovoga vikenda okončano još jedno krim-istraživanje vezano uz konac prošle i početak ove godine.


U vremenu od 17. prosinca 2020. godine do 16. siječnja 2021. godine u mjestu Krivi Put kod Senja na neograđenom prostoru vjetroelektrane u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu (HEP) počinjena je krađa. Nepoznati lopovi su danima krali cijelu rolu bakrenog kabela namijenjenog za vjetroagregat. Na ovaj je način ukradeno 500 metara bakrenog elektrovodiča.


Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.
Ovo ipak nije rekord krađe kabela na ovim prostorima jer su prije četiri godine još uvijek nepoznati lopovi ukrali elektro-kabel koji je služio za prometnu signalizaciju uz željezničku prugu na dionici kod prometne postaje Janjče. Tada je ukradeno preko 3,5 kilometara kabela.