Krađa

Ukradeno 9 električnih bicikala i dva cross motocikla vrijednih nekoliko stotina tisuća kuna

Šarlota Brnčić

Ilustracija: Sergej Drechsler

Ilustracija: Sergej DrechslerIstarska policija traga za nepoznatim počiniteljima koji su od 17. do 19. rujna otuđili devet električnih bicikla i dva cross motocikla čime su oštetili vlasnike za nekoliko stotina tisuća kuna.


Kako je priopćeno iz PU istarske, nepoznati je počinitelj u noći s 17. na 18. rujna u autokampu u Premanturi otuđio dva električna bicikla, čime je oštetio 47-godišnju austrijsku državljanku i 46-godišnjeg njemačkog državljanina za nekoliko desetaka tisuća kuna. Iste su noći u dva navrata u autokampu u Medulinu otuđena četiri električna bicikla, a njihovim nestankom oštećeno je četvero švicarskih državljana u dobi od 52, 53, 56 i 60 godina za više desetaka tisuća kuna.


Potom je, u noći s 18. na 19. rujna u Ulici Valeta u Vabrigi iz automobila nestala torba s novčanikom, novcem i drugim predmetima te iz montažne kućice električni bicikl i dva neregistrirana cross motocikla, čime je oštećena 51-godišnju hrvatsku državljanku za više desetaka tisuća kuna.
Zadnja krađa evidentirana je u jutarnjim satima 19. rujna na plaži u autokampu u Rovinju gdje su ukradena dva električna bicikla, čime je oštećeno dvoje njemačkih državljana u dobi od 57 i 62 godine za nekoliko desetaka tisuća kuna.


Policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju što bržeg pronalaska počinitelja.