Ronioci u akciji

Ukradenim autom bježali policiji te sletjeli u rijeku Dravu

Šarlota Brnčić

Foto MUP

Foto MUP

Pregledom okolice pronađene su tri osobe koje su isplivale iz rijeke, maloljetnik za kojim je raspisana potraga i 24-godišnjak s područja varaždinske županije te maloljetnik s područja grada ČakovcaNoćas, oko 2.45 sati, između naselja Donji Vidovec i Donja Dubrava, ophodnja Policijske postaje Prelog, pokušala je uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova zaustaviti automobil varaždinskih registarskih oznaka. Međutim, došavši u Donju Dubravu nastavio je vožnju šljunčanim putem uz lijevu obalu rijeke Drave, gdje je sletio u rijeku.


Na mjesto događaja upućena je Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca, čiji ronioci nisu pronašli osobe u automobilu. Pregledom okolice pronađene su tri osobe koje su isplivale iz rijeke, maloljetnik za kojim je raspisana potraga i 24-godišnjak s područja varaždinske županije te maloljetnik s područja grada Čakovca. Inače, sva trojica neprijavljeno borave na širem području grada Čakovca.


Mladići su vozilima hitne pomoći prevezeni na liječnički pregled u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da nisu ozlijeđeni, nakon čega su dovedeni u službene prostorije Policijske postaje Prelog.
Nadalje, prema saznanjima, s njima je bila i četvrta osoba s područja varaždinske županije, a koja je također isplivala iz rijeke te je naknadno pronađena i dovedena u službene prostorije.


Sve četiri osobe su od ranije poznate policijskim službenicima zbog većeg broja evidentiranih kaznenih djela i prekršaja.


Iz PU međimurske, navode da je Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske u 3.32 sati zaprimio dojavu građana, da je vozilo koje je sletjelo u rijeku Dravu ranije te večeri ukradeno u Donjem Vratnu, a od vlasnika je zaprimljena kaznena prijava.


Vatrogasci su automobil osigurali vezivanjem i u jutarnjim satima biti će izvučeno iz rijeke kada će biti izvršen očevid.


U tijeku su kriminalistička istraživanja u svezi krađe vozila i prometne nesreće.