PRonađeno oružje

Uhvaćeni mladići koji su nezakonito imali oružje i iz njega pucali po Prelogu i okolnim mjestima

Šarlota Brnčić

Foto MUP

Foto MUP

Temeljem naloga nadležnog suda izvršili su pretrage doma i drugih prostora na tri adrese u Piškorovcu kojima se koriste 20, 25 i 26-godišnjaci, za koje se sumnjalo da nezakonito posjeduju oružje i iz njega neovlašteno pucaju te time uznemiruju i dovode u opasnost mještane tog, ali i okolnih naseljaPolicijski službenici Policijske postaje Prelog ponovo su bili uspješni u akciji pronalaska i oduzimanja oružja koje građani nezakonito posjeduju.


Temeljem naloga nadležnog suda izvršili su pretrage doma i drugih prostora na tri adrese u Piškorovcu kojima se koriste 20, 25 i 26-godišnjaci, za koje se sumnjalo da nezakonito posjeduju oružje i iz njega neovlašteno pucaju te time uznemiruju i dovode u opasnost mještane tog, ali i okolnih naselja.


Pretragama su pronađene i oduzete dvije puške, poluautomatska puška “Crvena zastava”, model “M-59/66“, cal 7,62 mm i puška karabin, model  “M-98“, cal. 7,9 mm, s pripadajućih 270 komada streljiva, a iz kojih su radi lakšeg skrivanja skinuti kundaci i drvene obloge. Tom prilikom, jedan od mještana policijskim službenicima dragovoljno je predao pušku sačmaricu marke “Maverick”, cal. 12 mm sa 49 komada pripadajućeg streljiva.
Protiv dvojice počinitelja, 20 i 25-godišnjaka, podnijet će se optužni prijedlozi nadležnom sudu radi počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, za koje je predviđena novčana kazna u rasponu od 5.000 do 40.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana.