Fizički nasrtali

Uhvaćena maloljetnička banda pod sumnjom u razbojništva. Jednoj od žrtava, kad je pao na tlo, skinuli tenisice i jaknu

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Sva četvorica će se uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzornikuPolicijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 16-godišnjaka i jednim 15-godišnjakom, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništvo.


Oni su, kako se sumnja, u petak, 1. prosinca od 22.40 do 22.50 sati, prvo u ulici Vatroslava Lisinskog, a potom i na bedemu Starog grada u Varaždinu, počinili razbojništvo nad 16-godišnjakom i dvojicom 17-godišnjaka.


Najprije su prišli 16-godišnjaku u ulici Vatroslava Lisinskog te ga je jedan od njih rukom uhvatio oko vrata i zatražio da mu da novac, kojom prilikom se on uspio osloboditi iz zahvata i pobjeći.
Nakon toga su na bedemu Starog grada prišli dvojici 17-godišnjaka s leđa te ih fizički napali i tražili novac od njih.


Pritom su jednom od njih istrgnuli novčanik iz ruke i pobjegli s mjesta događaja.


Također se sumnja da su 15-godišnjak i jedan od 16-godišnjaka, zajedno sa 24-godišnjakom, u nedjelju, 3. prosinca oko 3.45 sati u Varaždinu, Zavrtnica, počinili razbojništvo nad 24-godišnjakom.


Prišli su oštećenom te zatražili da im da sve što ima, na što su ga fizički napali udarajući ga rukama po glavi. Kad je pao na tlo, s nogu su mu skinuli tenisice, a potom i jaknu u džepu koje se nalazio mobitel.


Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 3.000 eura.


Sva četvorica će se uz kaznenu prijavu predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.