ISTRAGA TRAJE

Uhvaćen serijski provalnik u automobile u Rovinju i Puli. Krao sve što bi našao

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto: D. KOVAČEVIĆ

Ilustracija / Foto: D. KOVAČEVIĆRovinjska i pulska policija dovršila je opsežno kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom, a koji se sumnjiči da je na području Rovinja i Pule počinio osam teških krađa i jedno kazneno djelo računalna prijevara u pokušaju.


Temeljem prikupljenih operativnih saznanja, policija je jučer oko 14 sati u Puli uhitila 42-godišnjaka. Krim istraživanjem utvrđeno je da je u popodnevnim satima 28. srpnja prošle godine na parkiralištu u Limskom kanalu provalio u Opel, njemačke registarske oznake, na način da je razbio staklo na vratima te iz unutrašnjosti otuđio torbu s novčanikom, novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama, čime je oštetio 31-godišnjeg njemačkog državljanina za više tisuća kuna.


Na isti je način 31. srpnja prošle godine na parkiralištu u blizini plaže Palud provalio u Audi, riječke registarske oznake te otuđio novčanik s osobnim dokumentima i bankovnim karticama, čime je oštetio 54-godišnjeg vlasnika za nekoliko stotina kuna. Sumnjiči ga se da je i u popodnevnim satima 6. veljače ove godine na parkiralištu u uvali  Veštar provalio u Hyundai, slovenske registarske oznake, iz kojeg je otuđio ruksak s dva novčanika, mobitelom i drugim predmetima, čime je oštetio 52-godišnjaka za više tisuća kuna. Otuđenom bankovnom karticom je potom pokušao u Leonardellijevoj ulici u Puli podignuti novac, u čemu nije uspio.
Također, je utvrđeno i da je 42-godišnjak u razdoblju od 3. do 15. veljače na području Pule, sve u popodnevnim satima, provalio u pet automobila čime je oštetio vlasnike za više tisuća kuna. Prvo je u blizini tvrđave Punta Christo u Štinjanu provalio u Mazdu, zagrebačke registarske oznake, u vlasništvu 33-godišnjaka, iz koje je ukrao torbu s raznim predmetima. Potom da je na Puntiželi provalio u automobile Volkswagen i Peugeot, pulskih registarskih oznaka, u vlasništvu 57 i 68-godišnjakinje, iz kojih je uzeo torbu i ruksak s novčanicima, mobitelima te drugim predmetima.
Kod lučice Portić u Peroju provalio je u Peugeot, pulske registarske oznake, u vlasništvu 29-godišnjakinje, iz kojeg se domogao ruksaka s novčanikom, mobitelom i drugim predmetima. U Dugoj uvali provalio je u Renault, pulske registarske oznake, u vlasništvu 54-godišnjaka, iz kojeg je otuđio torbu s novčanikom i drugim predmetima.
Osumnjičeni muškarac će uz kaznenu prijavu danas biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.