Kaznena prijava

Uhvaćen serijski prevarant građevinac: Dogovorio radove, uzeo predujam pa nestao

Šarlota Brnčić

Ilustracija - gradilište / Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Ilustracija - gradilište / Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Za dogovorene radove je primao novčani predujam, radove nije dovršio u dogovoreno vrijeme ili nije niti započeo s izvođenjem radova, a nakon što bi primio predujam vlasnicima se više nije javljao na poziveUhvaćen je serijski prevarant koji je dogovarao izvođenje raznih građevinskih radova na nekretninama na zadarskom području, primao za to novčani predujam, a da radove nije dovršio u dogovoreno vrijeme ili nije niti započeo, nakon čega se više nije javljao na pozive.


Za više kaznenih djela prijevare zadarska policija osumnjičila je 43-godišnjaka, vlasnika graditeljskog obrta koji je u rujnu 2016. godine s vlasnicima nekretnine, 79-godišnjakom i 54-godišnjakom, temeljem ugovora dogovorio izvođenje građevinskih radova na kući na području mjesta Luke na Dugom otoku. Kao predujam je primio novčani iznos od oko 25.000 kuna, a do sada građevinske radove nije niti započeo.


Također ga se sumnjiči da je po prethodno smišljenim planom i u cilju da se materijalno okoristi dovodio oštećene u zabludu na način da je dogovarao izvođenje raznih građevinskih radova na nekretninama na zadarskom području. Za dogovorene radove je primao novčani predujam, radove nije dovršio u dogovoreno vrijeme ili nije niti započeo s izvođenjem radova, a nakon što bi primio predujam vlasnicima se više nije javljao na pozive.
Na taj način je još tijekom ove godine oštetio četvoricu vlasnika nekretnina i to 72-godišnjaka s kojim je dogovorio izvođenje radova na nekretnini u Petrčanima za koje je primio predujam od 12.000 kuna, zatim 39-godišnjeg vlasnika nekretnine u Radovinu gdje nije dovršio započete radove te ga oštetio za oko 80.000 kuna.


Isto tako je u Biogradu od 63-godišnjeg vlasnika nekretnine primio predujam od 30.000 kuna, a izvođenje dogovorenih radova nije ni započeo, a u Viru je s 43-godišnjim vlasnikom sklopio u govor o izvođenju radova na nekretnini te primio 23.000 kuna, a da radove nije započeo.


Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, 43-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.