Uhićen 46-godišnjak

Uhvaćen jedan od trojice muškaraca koji su imali namjeru raznijeti bankomat i uzeti novac

Šarlota Brnčić

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

U neposrednu blizinu bankomata postavili su dvije plinske boce ispunjene neutvrđenom smjesom na koje su montirali plastična prozirna crijeva te su uz boce razvukli električni kabel dužine 34 metra. Međutim, odustali su od daljnje namjere te se dali u bijeg bez da su uspjeli dovršiti rabotuZagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 46 godina, a koji je jedan od trojice počinitelja koji su jučer pokušali opljačkati bankomat.


Krim istraživanjem je utvrđeno kako su, oko 3.35 sati, u Zagrebu u Ulici Josipa Hatzea, osumnjičeni i još dvojica za sada nepoznatih počinitelja, došli zajedno do samostojećeg bankomata gdje su sprejom pošpricali video nadzornu kameru bankomata. Potom su pomoću prikladnog alata demontirali metalna vratašca gdje se izbacuje novac.


Nakon toga su u neposrednu blizinu bankomata postavili dvije plinske boce ispunjene neutvrđenom smjesom na koje su montirali plastična prozirna crijeva te su uz boce razvukli električni kabel dužine 34 metra. Međutim, odustali su od daljnje namjere te se dali u bijeg bez da su uspjeli dovršiti rabotu.
Osumnjičeni 46-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu.