Kaznena prijava

Uhvaćen državljanin Srbije koji je krao mobitele po Rijeci

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Tako je početkom travnja provalio u kuću na području Pehlina iz koje je ukrao set kuhinjskih noževa, dok je početkom ožujka te potom 20. travnja, iskoristivši gužvu uzeo mobitele iz džepova jakni njihovih vlasnikaPo završetku kriminalističkog istraživanja kojeg su proveli djelatnici Prve policijske postaje Rijeka, protiv 57-godišnjeg državljana Srbije nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u dva kaznena djela krađe i jedne teške krađe.


Sumnjiči se da ih je počinio između 6. ožujka i 20. travnja ove godine na području Rijeke. Tako je početkom travnja provalio u kuću na području Pehlina iz koje je ukrao set kuhinjskih noževa, dok je početkom ožujka te potom 20. travnja, iskoristivši gužvu uzeo mobitele iz džepova jakni njihovih vlasnika. To je učinio na gradskoj tržnici i na autobusnoj stanici u Vukovarskoj ulici, a zajedno s mobitelima, vlasnicima su otuđeni i dokumenti i drugo što se nalazilo u zaštitnim futrolama mobitela.


Kaznenim djelima oštećeno je troje hrvatskih državljana, starosti 22, 64 i 74 godine, a sveukupna šteta cijeni se na oko tri tisuće kuna.
U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u kazneno djelo prikrivanja, prijavljena je i 37-godišnja hrvatska državljanka, koja je od osumnjičenog kupila jedan od mobitela iako je znala da je ukraden.