Pregled prekršaja u Ličko-senjskoj županiji

Uhvaćen alkoholni rekorder, iz Kika ukradena magarica

Marin Smolčić

Ilustracija / Snimio SERGEJ DRECHSLER

Ilustracija / Snimio SERGEJ DRECHSLER

Magarica je bila na ispaši, a da je riječ o dvonožnom predatoru svjedoče tragovi kotača manjeg kamiona kojim je životinja odvezena s livade 


 


Je li početak nogometne groznice razlog pojačanog alkoholiziranja nekih vozača i općenito povećanja broja prometnih prekršaja ili se to događa slučajno, teško je procijeniti.  Službenici Policijske uprave ličko-senjske utvrdili su protekloga vikenda  86 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od brze vožnje do alkoholiziranosti sudionika u prometu.
 
Prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 12. lipnja na autocesti A-1 između čvora Perušić i odmorišta Janče, kod 29-godišnjaka iz Đakova svakako je lički rekord. Mladić je osobni automobil vozio sa 3,32 g/kg  alkohola u krvi. Kada je alkotest pokazao razinu alkoholiziranosti, policajci su zamolili vozača da napusti vozilo, ali je on nakon toga počeo posrtati pa je zato uhićen i smješten u posebnu prostoriju Policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega je podignut optužni prijedlog pa je sutradan doveden u nadležni sud gdje mu je Rješenjem određeno zadržavanje od 13 dana te je  predan u Okružni zatvor u Gospiću.
Pomalo nesvakidašnja krađa počinjena je prošle subote kada je  nepoznati počinitelj  u mjestu Kik, Općina Lovinac, ukrao magaricu u vlasništvu 48-godišnjaka. Magarica je bila na ispaši, a da je riječ o dvonožnom predatoru svjedoče tragovi kotača manjeg kamiona kojim je životinja odvezena s livade.
 
Krađa počinjena prošle subote, 12. lipnja 2021. godine u Cesarici kod Karlobaga bila je znakovita po plijenu jer je nepoznati provalnik mogao ukrasti mnoštvo kućanskih aparata, ali je ukrao samo  perilicu za suđe i štednjak s pećnicom u vlasništvu 64-godišnjaka iz Gospića.
 
Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.