Ne podnose konkurenciju

Uhićeni svi akteri masovne tučnjave oko božićnih drvca do koje je došlo na Medveščaku

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Zajedno su mu prišli te ga je 44-godišnjakinja počela udarati rukama po licu, a u tom trenutku prilazi 29-godišnjak kako bi pokušao obraniti starijeg muškarca no tada je započela tučnjava u kojoj su sudjelovali i ostali osumnjičeniZagrebačka policija rasvijetlila je okolnosti koje su dovele do fizičkog obračuna više osoba na Medveščaku, a nakon što je došlo do svađe oko prodaje božićnih drvca.


Kako je danas priopćeno iz PU zagrebačke, dovršena je krim-obrada nad dvije ženske osobe starosti 32 i 44 godine i trojicom muškaraca starosti 21, 21 i 22 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Sudjelovanje u tučnjavi“ i dva kaznena djela “Teška tjelesna ozljeda“ od kojih je jedna u pokušaju.


Sumnja se da je 32-godišnjakinja, preksinoć oko 20.40 sati na Medveščaku na raskrižju Martićeve i Heinzelove ulice dogovorila sa skupinom od četiri muškarca da napadnu 43-godišnjaka, potaknuta činjenicom da njemu ide bolje prodaja božićnih drvca.
Zajedno su mu prišli te ga je 44-godišnjakinja počela udarati rukama po licu, a u tom trenutku prilazi 29-godišnjak kako bi pokušao obraniti starijeg muškarca no tada je započela tučnjava u kojoj su sudjelovali i ostali osumnjičeni. Osumnjičeni 21-godišnjak, u namjeri da teško ozlijedi oštećenog, udario ga je snažno šakom u predjelu glave, uslijed kojeg udarca je izgubio svijest, nakon čega su ga dvojica 21-godišnjaka nastavili udarati rukama i nogama po tijelu i glavi dok se on nalazio na tlu.


Budući je 29-godišnjak pokušavao pomoći u sprječavanju tučnjave, osumnjičeni su u namjeri da i njega teško ozlijede, počeli ga udarati rukama i nogama u predjelu glave. Za vrijeme trajanja tučnjave, 22-godišnji osumnjičeni je, u namjeri da teško ozlijedi oštećene, gađao ih željeznim stalcima za borove.


Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.