Krim-obrada

Uhićeni šverceri migranata: Jedan od njih se u bijegu namjerno zabio u policijski auto u Novom Vinodolskom

Šarlota Brnčić

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ

Svi su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 42-godišnjak i za kaznena djela prisila prema službenoj osobi u pokušaju, te oštećenje tuđe stvariCrikvenička policija i djelatnici Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske upravo su okončali krim-obradu nad 40, 41 i 42-godišnjakom, a koji se sumnjiče da su organizirano i protuzakonito prevozili više stranih državljana na području Republike Hrvatske te im iz koristoljublja omogućili nedozvoljeno kretanje, s namjerom ilegalnog izlaska iz Republike Hrvatske.


Najstariji od njih, 42-godišnjak, čak je izazvao i dar-mar na cesti i to jučer u Novom Vinodolskom u 9.05 sati. Nalazio se za upravljačem teretnog vozila, marke Volkswagen, bjelovarskih registracijskih oznaka, te je izazvao prometnu nesreću namjerno udarivši u vozilo MUP-a. Oglušivao se na znakove policijskih službenika, odbijao se zaustaviti te pokušao pobjeći, a iz razloga što je prevozio više stranih državljana.


Policajci su prethodno zaustavili i uhitili 40-godišnjaka kod Ravne Gore, a 41-godišnjaka na Jadranskoj magistrali kod Novog Vinodolskog, također u teretnom vozilu, marke Opel, bjelovarskih registarskih oznaka, u kojemu je prevozio više stranih državljana.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su se organizirali kako bi za određeni novčani iznos prevezli više stranih državljana koji nemaju dozvolu zadržavanja ili boravka na području Republike Hrvatske, odnosno Europske unije. Svi su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 42-godišnjak i za kaznena djela prisila prema službenoj osobi u pokušaju, te oštećenje tuđe stvari. Prekršajno je sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.