PU zagrebačka

Uhićen vozač autobusa koji je skrivio nesreću u kojoj je poginula putnica, a teško ozlijeđena vozačica

Šarlota Brnčić

Ilustracija Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ilustracija Dusko Jaramaz/PIXSELL

U zakonskom roku će biti predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvuPU zagrebačka priopćila je detalje teške prometne nesreće sa poginulom osobom do koje je došlo na autocesti A3 kod Ivanić Grada.


Navode kako je jučer, oko 14.25 sati (56 km + 500 m), 52-godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine upravljao autobusom njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se južnim kolnikom autoceste A3, desnom prometnom trakom u smjeru istoka.


Dolaskom do 56 km i 500 metara nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, atmosferskim prilikama (magla) te gustoći prometa (kolona vozila) iz kojeg razloga nije pravovremeno zaustavio vozilo te je naletio na teretni automobil marke Volkswagen Caddy zagrebačkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljala 44-godišnjakinja, a koja se kretala istom prometnom trakom usporeno u koloni vozila.
Od naleta VW je potisnut pod priključno vozilo teretnog vozila marke Mercedes bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49 godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine, a kretao se istom prometnom trakom.


U prometnoj nesreći, smrtno je stradala 73-godišnja putnica iz VW, a vozačica je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava.


Od 14.25 do 18.10 sati u potpunosti je promet autocestom u smjeru istoka bio u obustavljen te se odvijao obilaznim pravcima, do 21.55 sati odvijao se otežano lijevom prometnom trakom.


Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica državnog odvjetnika uz asistenciju ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke.


Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz čl. 227 stavak 2 i 6, 52-godišnji vozač je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.