Uhićen Željko Melvan

Uhićen ubojica splitskog dilera: Prvo mu je zadao tri uboda, a potom ga je tukao drškom noža, pljuvao ga i odsjekao mu kosu

Hina

foto: Sergej Drechsler

foto: Sergej Drechsler

Iako su se liječnici splitske bolnice borili da Marendiću sačuvaju život on je od teških posljedica preminuo nakon nekoliko dana. Policija nikada nije pronašla nož kojim je u centru grada ubijen Sarun već im ga je predao građanin koji ga je pronašao odbačenog na cesti.SPLIT – Bjegunac Željko Melvan optužen zbog ubojstva splitskog dilera Vedrana Marendića (53) zvanog Sarun uhićen je u Kninu rano jutros, potvrdila je policija.


Melvan je, kako se doznaje, uhićen na benzinskoj pumpi u 5.10 sati te je tako nakon pola godine bijega završio u rukama policije koja ga je privela u Split.


Optužen je da je 26. lipnja 2019. u Sinjskoj ulici, u parku u središtu grada, unatoč svjedocima, jednoj švedskoj obitelji, potegnuo nož na Marendića koji mu je bio dužan tri tisuće kuna.
Usmrtio ga je dok su sjedili i to sa tri uboda u prsa, bedro i abdomen, nakon čega ga je pljunuo, udarao drškom noža po glavi i nožem mu odrezao kosu.


Iako su se liječnici splitske bolnice borili da Marendiću sačuvaju život on je od teških posljedica preminuo nakon nekoliko dana. Policija nikada nije pronašla nož kojim je u centru grada ubijen Sarun već im ga je predao građanin koji ga je pronašao odbačenog na cesti.