TEŠKE KRAĐE

Uhićen serijski provalnik: Krao sve “od igle do konca”, meta su mu bile i crkve, obiteljske kuće, kafići…

Šarlota Brnčić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Najčešće je krao gorivo, razne alate, akumulatore, cigarete, alkoholna pića, te novčane iznosePreko 250.000 kuna iznosi šteta koju je serijom od više od dvadeset teških krađa i krađa počinio 25-godišnjak koji je krao »od igle do konca«, te su mu se na meti našle crkve, župni uredi, obiteljske kuće, lokali i niz drugih, njemu interesantnih objekata.


Kako je priopćeno iz PU splitsko-dalmatinske, 25-godišnjak se sumnjiči da je u vremenu od 10. svibnja do 11. listopada počinio 15 kaznenih djela teških krađa i 8 krađa tako što je provaljivao ili na druge načine ulazio u obiteljske kuće, vikendice, župne urede, crkve, ugostiteljske objekte, radne strojeve, te trgovine.


Najčešće je krao gorivo, razne alate, akumulatore, cigarete, alkoholna pića, te novčane iznose. Također, postoji sumnja da je otuđio maslinovo ulje, prijenosna računala, lovačku i ronilačku opremu, satove, priključak za radni stroj, milodar i crkvenu opremu. Procijenjena materijalna šteta ovim kaznenim djelima je preko 250 tisuća kuna.
Krim istraživanjem je utvrđeno i da je 25-godišnjak svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenog djela krivotvorenje isprava na način da je na vozilo koje koristi postavio nepripadajuće registracijske oznake, a također postoji sumnja da je svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenih djela prijetnje i nasilja u obitelji.