Provale i krađe

Uhićen serijski kradljivac alata koji je ‘operirao’ po Cresu

Šarlota Brnčić

Foto Sergej DRECHSLER

Foto Sergej DRECHSLER

Policija 60-godišnjaka sumnjiči da je u noći 11./12. studenoga u Cresu provalio u parkirano teretno vozilo marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, u vlasništvu 55-godišnjaka, iz kojega je otuđio nekoliko komada građevinskog alata (pet električnih bušilica i električnu brusilicu ) u vrijednosti oko 15 000 kunaKaznenom prijavom zbog teških krađa provaljivanjem i krađa dovršeno je krim istraživanje koje su proveli djelatnici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres nad 60-godišnjakom.


Policija 60-godišnjaka sumnjiči da je u noći 11./12. studenoga u Cresu provalio u parkirano teretno vozilo marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, u vlasništvu 55-godišnjaka, iz kojega je otuđio nekoliko komada građevinskog alata (pet električnih bušilica i električnu brusilicu ) u vrijednosti oko 15 000 kuna. Iako je taj alat prodao drugoj osobi, tijekom istraživanja je pronađen i vraćen vlasniku.


Utvrđeno je i da je krajem listopada u Cresu iz teretnog vozila marke VW Transporter, pulskih registarskih oznaka, otuđio dvije motorne pile i time državnu tvrtku, kao i 57-godišnjaka, oštetio za devet tisuća kuna. Motorne pile su također pronađene i bit će vraćene vlasnicima.