Zaustavljen 39-godišnjak

Uhićen s kokainom pa pokušao podmititi policajca nudeći mu veće novčane iznose

Šarlota Brnčić

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Tijekom postupanja policajaca prema 39-godišnjaku i provođenju istraživanja, isti je policijskom službeniku u više navrata nudio razne veće novčane iznose u zamjenu da ne obavi službenu radnju koju bi morao obaviti, a sve iz razloga kako ne bi morao odgovarati za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Djelatnici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije u Glagoljaškoj ulici u Zadru zaustavili su Peugeot zadarskih registarskih oznaka u kojem je bio 39-godišnjak kojeg se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga.


U automobilu je pronađena i oduzeta PVC vrećica u kojoj se nalazilo oko 72,7 grama kokaina koji je bio namijenjen za daljnju preprodaju na zadarskom području, a čija se vrijednost procjenjuje na više od  50.000 kuna.


Uz uporabu sredstava prisile 39-godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je temeljem naloga suca istrage Županijskoga suda u Zadru izvršena pretraga doma i vozila koje koristi na području Zadra te zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom na širem zadarskom području.


Tijekom postupanja policajaca prema 39-godišnjaku i provođenju istraživanja, isti je policijskom službeniku u više navrata nudio razne veće novčane iznose u zamjenu da ne obavi službenu radnju koju bi morao obaviti, a sve iz razloga kako ne bi morao odgovarati za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.


Nakon dovršenog istraživanja, 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, dok se zbog sumnje u kazneno djelo davanje mita, protiv njega podnosi kaznena prijava redovnim putem Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.


Prilikom pretrage zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom pronađena je i oduzeta od njega zračna puška, zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.


Isto tako je na ograđenom zemljišnom posjedu pronađen veći broj pasa raznih pasmina, te zbog utvrđivanja uvjeta i svih drugih okolnosti držanja životinja  u tijeku je koordinirano postupanje s nadležnim institucijama.