Pritvoren

Uhićen riječki Bosanac, krao zlatninu po kućama i stanovima. Imao ručno izrađen pištolj

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Sergej DRECHSLER

Ilustracija / Foto Sergej DRECHSLER

Pronađen mu je ručno izrađeni pištolj i 40-ak komada streljiva.Podnošenjem kaznene prijave protiv 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici riječke Prve policijske postaje u suradnji s Drugom policijskom postajom.


Riječ je o muškarcu koji se sumnjiči da je krajem rujna ove godine na području Viškova provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 65-godišnje hrvatske državljanke iz koje je otuđio više komada nakita. Tako je kaznenim djelom teške krađe provaljivanjem počinio joj štetu od najmanje 75.000 kuna.


Osim toga je istraživanjem utvrđeno kako je u veljači i travnju ove godine na području Kostrene, Rijeke i Viškova materijalno oštetio troje hrvatskih državljana kaznenim djelima krađe kada im je iz stanova i kuća otuđio nakit u ukupnoj vrijednosti oko 29.000 kuna.
Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena je i pretraga doma na području Rijeke kojim se osumnjičenik koristi gdje je pronađen ručno izrađeni pištolj i 40-ak komada streljiva te veći dio otuđenih predmeta koji će se vratiti vlasnicima.


Zbog osnovane sumnje u teške krađe, tri krađe te kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, po završetku istraživanja je 37-godišnjak uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.


K tome je i prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o prebivalištu.