Varanje osiguravajućih društava

Trojac u fantomkama došao uhititi pulskog kirurga Rajka Čelovića. Pod sumnjom još dva djelatnika Opće bolnice Pula

P. N.

Dr. Rajko Čelović / Foto Glas Istre

Dr. Rajko Čelović / Foto Glas Istre

Kako neslužbeno doznajemo, još su neki djelatnici Opće bolnice Pula, jedan medicinski tehničar i još jedan liječnik, pod sumnjom istražitelja vezano za ovaj slučaj. Naime, njih je prokazao ranije uhićeni tehničar PenićDanas prijepodne na Odjelu traumatologije i ortopedije pulske Opće bolnice uhićen je doktor Rajko Čelović, inače zamjenik šefa Službe za kirurške bolesti, piše portal Glasa Istre.


Nad njim se trenutno provodi kriminalističko istraživanje. Neslužbeno saznajemo da je troje policijskih službenika u fantomkama došlo po njega.


Podsjetimo, kako smo već izvještavali, krajem listopada 2019. godine uhićen je 46-godišnji medicinski tehničar Josip Penić iz Opće bolnice Pula, osumnjičen da je krivotvorio liječničke nalaze kojima su pacijenti varali osiguravajuća društva. No, na većini lažiranih nalaza bio je potpisan jedan poznati pulski liječnik pa je moguće da medicinski tehničar nije bio sam u ovoj priči. Kako se pokazuje, to bi mogao biti Čelović.
Kao nastavak te priče, Glas Istre je ovog tjedna objavio tekst o Puljaninu Josipu Burčulu koji je za primanje mita vezano uz krivotvorenje nalaza teretio “poznatog pulskog doktora”. Osim što ga je teretio putem medija, Burčul je protiv njega podigao i kaznenu prijavu, piše Glas Istre.


U srijedu je istarska policija javila je da je razbila zločinačko udruženje od 35 ljudi, bazirano na prevarama osiguravateljskih društava, od čega je njih 27 uhićeno. Tada među uhićenima nije bio doktor Čelović, koji je priveden jutros.


Kako neslužbeno doznajemo, još su neki djelatnici Opće bolnice Pula, jedan medicinski tehničar i još jedan liječnik, pod sumnjom istražitelja vezano za ovaj slučaj. Naime, njih je prokazao ranije uhićeni tehničar Penić.