Kaznena prijava

Uhićen po tjeralici zbog iznuda i lihvarskih ugovora

Šarlota Brnčić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Krim istraživanjem je utvrđeno da je, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. g. istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura. Obračunavao mu je mjesečnu kamatu od 10 i 8 postoDjelatnici PU dubrovačko-neretvanske uhitili su 57-godišnjaka koji je bio nedostupan policiji i za kojim je na snazi bila tjeralica, a koji se sumnjiči za više kaznenih djela iznude i lihvarskih ugovora. Žrtva mu je bio 49-godišnji slovenski državljanin koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.


Krim istraživanjem je utvrđeno da je, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. g. istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura.


Obračunavao mu je mjesečnu kamatu od 10 i 8 posto, odnosno kamatu koja je u očiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je po osnovi kamata oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura.
Osumnjičeni 57-godišnjak je rano jutros, uz kaznenu prijavu, predan u pritvor PU dubrovačko-neretvanske.