Bio u bijegu

Uhićen mladić osuđen za grupno silovanje 15-godišnjakinje u Zadru. Pronađen je u Austriji

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Sud je dao nalog policiji da ga dovede u prostorije zatvora u Zadru te smo izdali tjeralicu, rekla je sutkinjaMladić osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje 15-godišnje djevojčice iz okolice Zadra, koji je bio u bijegu, uhićen je sinoć u Austriji. Index doznaje kako ga je uhitila austrijska policija nakon što je Županijski sud u Zadru ovog tjedna za njim raspisao tjeralicu.


“Svih šestero okrivljenika se branilo sa slobode, a prvookrivljenik nije došao na objavu presude. S obzirom na to da mu je izrečena kazna iznad pet godina zatvora, po zakonu mu je obvezno određivanje istražnog zatvora”, rekla je Hini sutkinja Sandra Radanović, koja je donijela presudu u tom postupku, a ujedno je i glasnogovornica Županijskog suda u Zadru.


Dodala je kako je prvooptuženi osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina te je doneseno rješenje o određivanju istražnog zatvora koji je obligatoran.
“Sud je dao nalog policiji da ga dovede u prostorije zatvora u Zadru te smo izdali tjeralicu. Policija ga nije pronašla na njegovoj adresi, a kada ga pronađe, bit će priveden”, kazala je sutkinja Radanović.


Šestorica mladića iz okolice Zadra u petak 29. srpnja su na Županijskom sudu nepravomoćno osuđena zbog višekratnog seksualnog zlostavljanja tada 15-godišnje djevojčice iz njihovog mjesta. Četvorici su izrečene zatvorske kazne, dok dvojica neće iza rešetaka.