Otkriven

Uhićen i pritvoren 33-godišnjak koji je za vrijeme prosvjeda u Zagrebu istrgnuo mikrofon novinarki

Šarlota Brnčić

Osumnjičen za prisilu prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi.Djelatnici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi”, priopćeno je poslijepodne.


Naime, sumnja se da je 20. studenoga oko 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, za vrijeme dok je uživo izvještavala javnost o javnom okupljanju, prišao zaposlenici medijske kuće-novinarki te joj rukom istrgnuo mikrofon, nakon čega se počeo udaljavati te ju na taj način spriječio u obavljanju njenog posla.


Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, iako je pobjegao s mjesta događaja, utvrđeno je o kome bi se moglo raditi te je danas osumnjičeni muškarac uhićen, a kroz kriminalističko istraživanje sumnja je potvrđena.
Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.