Pljačka u Varaždinu

Uhićen i drugi Rumunj za kojim su par dana tragali policajci sa psima, dronovima i helikopterom. Pokušao je pješice prijeći granicu

Hina

foto: arhiva NL/Sergej Drechsler

foto: arhiva NL/Sergej Drechsler

U potragu su nakon bijega uključene varaždinska i međimurska policijska uprava a a angažiran je bio i pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policijeVaraždinska policija priopćila je u subotu da je privela i drugog muškarca rumunjske nacionalnosti za kojeg se sumnja da je prije nekoliko dana opljačkao trgovinu u jednom varaždinskom trgovačkom centru te se sa svojim 25-godišnjim partnerom dao u bijeg.


Rumunj za kojim se tragalo u subotu se oko 7,30 pojavio na graničnom prijelazu Gola u Koprivničko-križevačkoj županiji. Prema priopćenju varaždinske policije 44-godišnjak se na graničnom prijelazu pojavio pješice i predao bez otpora.


Budući je za njim raspisana potraga predan je policijskim službenicima PU varaždinske. U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon koje će biti predan pritvorskom nadzorniku.
On i njegov 25-godišnji partner u četvrtak ujutro provalili su u trgovinu u trgovačkom centru u Optujskoj ulici u Varaždinu, odakle su otuđili veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme.


Odmah nakon provale policija je, po dojavi zaštitarske službe, krenula u potragu koja je vrlo brzo dala rezultate. Svega nekoliko kilometara dalje pronašla je auto no kada su policajci krenuli prema njemu radi kontrole vozilo je krenulo prema njima s namjerom da ih pregazi, kazali su u varaždinskoj policiji. Jedan od policajaca tada je prvo pucao u zrak, a nakon toga u gume vozila.


Unatoč tome razbojnici su se vozilom ponovo dali u bijeg no napustili su ga nakon nekoliko stotina metara i izgubili se u poljima kukuruza.


U potragu su nakon bijega uključene varaždinska i međimurska policijska uprava a a angažiran je bio i pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije.


Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati u četvrtak pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina, dok se za 44-godišnjakom intenzivno tragalo do danas kada je i uhićen, navodi se u priopćenju policije.