ŠIRENJE BOLESTI

Udruga organizirala korona party: Predsjednik kazneno prijavljen, policija mu našla i dvije sadnice marihuane, plinski pištolj, mačetu, sablju, samostrel i preklopni nož

Šarlota BrnčićDjelatnici Policijske uprave zagrebačke su u noći sa subote na nedjelju u noćnim satima (28. na 29. studenog) u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, proveli racije na području PU zagrebačke.


Na području Trnja, u udruzi u Koturaškoj ulici tijekom racije, inspektori Civilne zaštite utvrdili su kršenje Odluka Stožera Civilne zaštite u smislu prekoračenja radnog vremena i okupljenih 24 osoba u samom objektu. Državni inspektorat je izdao mjeru usmena zabrana obavljanja neregistrirane ugostiteljske djelatnosti u prostor, najkraće na 30 dana.


U službene prostorije na krim istraživanje je doveden 40-godišnji predsjednik udruge, koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenja i prenošenja zarazne bolesti“. Ujedno, u prostoru objekta pronađene su dvije uzgojene sadnice droge marihuane te je obavljen očevid, a u svezi toga će se također provesti kriminalističko istraživanje po okončanju kojeg će biti podnijeta kaznena prijava protiv 40-godišnjaka.
Istoj toj osobi oduzet je plinski pištolj i dva komada patrona, mačeta, sablja, samostrel i preklopni nož., priopćili su iz PU zagrebačke. Zbog plinskog pištolja i patrona provest će se prekršajni postupak temeljem Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.


U istom prostoru zatečene su i dvije ženske osobe, 25-godišnjakinja kod koje je pronađena manja količina marihuane i speeda, te 42-godišnjakinjom kod koje je pronađena drobilica s marihuanom, a nad kojima će zbog tog policijski službenici s Trnja provest kriminalističko istraživanje.